Omstartslån

Et omstartslån er et lån med pant i bolig som brukes for å innfri dyre forbrukslån, kredittlån og lån med betalingsanmerkninger og inkasso. 

Alt du trenger å vite om omstartslån finner du her. I denne artikkelen forklarer vi hva et omstartslån er, hva det kan brukes til og hvordan du kan få et omstartslån.

Dersom du har behov for omstartslån, kan du søke gjennom oss i MER Finans.
Tjenesten er gratis og uforpliktende.

SØK NÅ

Hva er omstartslån?

Et omstartslån er et lån med pant i bolig som brukes for å innfri dyre forbrukslån, kredittlån og lån med betalingsanmerkninger og inkasso. 

Denne type lån skiller seg fra andre typer refinansiering ved at det tas pant i boligen eller eiendom og at banken godtar at du har betalingsanmerkninger. Slik kan selv de med selv en ganske dårlig betalingshistorikk kunne starte med blanke ark og få en økonomisk omstart.

Ved å betale ned ugunstige gjeldsposter og heller erstatte de med et lån med lavere rente og bedre betingelser, vil du både spare penger og få en enklere økonomisk hverdag. 

Et omstartslån kan brukes til å 

  • Innfri dyre forbrukslån og kredittlån
  • Gjøre opp gjeld som har gått til inkasso
  • Bli kvitt betalingsanmerkninger

Innfri dyre forbrukslån og kredittgjeld

Dersom du har forbrukslån og kredittgjeld som du ikke har mulighet til å innfri med en gang, bør du heller erstatte disse lånene med et omstartslån. Lånet vil kunne gi deg vesentlig lavere rente. Pengene du sparer, kan du bruke til å bli kvitt gjelden raskere. Vi i MER Finans kan hjelpe deg søke lån. Søk i dag og få bedre rente på dine lån, en bedre økonomi og en lettere økonomisk hverdag.

SØK NÅ

Gjøre opp gjeld som har gått til inkasso

Dersom du ikke gjør opp for deg, vil regningen sannsynligvis gå til inkasso. Dette er ugunstig, først og fremst fordi det underveis i inkassoprosessen legges til gebyrer, strafferenter og salærer. Slik kan selv et mindre krav raskt vokse seg mye større. Du kan også ende opp med å få en betalingsanmerkning registrert på deg. 

Omstartslån med betalingsanmerkning

Du vil få en betalingsanmerkning dersom du etter gjentatte purringer og inkassovarsel fremdeles ikke har betalt et uoppgjort krav. Med en eller flere betalingsanmerkninger registrert på deg vil du få vanskeligheter med å få lån, du kan bli nektet å inngå nye avtaler knyttet til mange basis tjenester som mobil, strøm eller forsikring, du vil ikke kunne handle på kreditt og også få utfordringer både på leiemarkedet og arbeidsmarkedet. Med et omstartslån kan du betale kravet og du vil bli kvitt betalingsanmerkningen. Se også vår artikkel hvordan bli kvitt gjeld.

Trenger du omstartslån?

Vi i MER finans kan hjelpe deg med refinansiering av dyre lån og inkassogjeld. Slik kan du få frigjort kapital slik at du blir kvitt gjelden raskere og får en enklere økonomisk hverdag. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

SØK NÅ

For å få et omstartslån må du ha ledig kapasitet i boligen din

Et omstartslån krever at du kan stille med sikkerhet i bolig eller annen fast eiendom. Du må også ha ledig kapasitet i boligen din, noe som betyr at samlet gjeld, inkludert omstartslånet, ikke kan overstige 85% av boligens markedsverdi. Dersom du har betalt ned på boliglånet ditt over en tid og/eller at boligen har steget vesentlig i markedsverdi, vil da ha ledig kapasitet for å ta opp flere lån i boligen din. Boligprisene har de fleste steder i Norge steget mye de siste årene, derfor har mange ledig kapasitet i boligen. 

Når du har ledig kapasitet til å låne opp i boligen, vil du kunne ta opp lån som er gunstigere sammenlignet med annen finansiering, inkludert omstartslån. 

Omstartslån med medsøker – øk muligheten for å få lån

Dersom du har problemer med å få innvilget lånesøknaden er et alternativ å søke omstartslån med medsøker, også kalt medlåntaker. Da vil medsøker stå ansvarlig for lånet på lik linje med deg som låntaker. Den som stiller som medsøker må derfor nøye vurdere risikoen knyttet til å inngå en slik avtale. En låneavtale med medsøker forutsetter høy grad av tillit mellom partene. 

En medsøker kan være en nær venn, samboer, foreldre eller andre familiemedlemmer. Søker du omstartslån eller andre typer lån sammen med en medsøker, vil banken ta en samlet vurdering av både din og medsøkers personlige økonomi. Dersom medsøker har en god og stabil lønn, vil dette gi en ekstra sikkerhet for banken. Å søke om lån med medsøker gir større sannsynlighet for å få innvilget omstartslån og dersom to søker sammen kan lånet komme med lavere rente og bedre betingelser. 

Omstartslån med medsøker – fordeler: 

  • Låner man sammen med en medsøker er det større sjanse for å få søknaden innvilget.
  • Når to søker sammen kan lånet komme med lavere rente og bedre betingelser. 
  • Du kan få muligheten til å låne mer penger

Omstartslån med medsøker – ulemper: 

  • Medsøker står ansvar for lånet på lik linje med låntaker.
  • Den som er medsøker blir stående ansvarlig for hele lånesummen i tilfelle hovedlåntaker ikke greier å betale sin del.

Hvordan gå ut av avtale med medsøker

For å gå ut av en låneavtale med medlåntaker må man i praksis ta opp et nytt lån alene. Da vil banken ta en ny vurdering i forhold til om hovedlåntaker har god nok inntekt og sikkerhet til å håndtere lånet alene. 

Omstartslån med medsøker – ofte stilte spørsmål

Hva kan et omstartslån brukes til? 

Et omstartslån brukes til å gjøre å gjøre opp gjeld som har gått til inkasso, innfri dyr kredittgjeld og forbrukslån og for å bli kvitt betalingsanmerkninger. 

Hva er fordelene med et omstartslån?

Et omstartslån gir deg lavere renter, en ryddigere økonomi og du kan bli kvitt belastende betalingsanmerkninger. Et omstartslån gir deg en ny og lettere økonomisk start.

Hvordan få omstartslån?

Du må ha tilstrekklig inntekt og kunne stille med sikkerhet i boligen. Dersom du har problemer med å få innvilget omstartslån, kan du øke sjansene for å få lån ved å søke sammen med en medsøker. 

SØK NÅ

Hva er fordelene med omstartslån med medsøker?

Dersom du søker omstartslån med medsøker øker du sjansene for å få innvilget lån, du kan få lavere rente og bedre betingelser og du vil kunne låne mer.

Kan en medsøker trekke seg fra låneavtalen?

En medsøker kan ikke trekke seg fra låneavtalen med mindre hovedsøker tar opp et nytt lån i eget navn. 

Hvem kan stille som medsøker?

En medsøker kan være hvem som helst, men det er mest vanlig at det er samboer, foreldre eller andre nære familiemedlemmer som stiller som medsøker.

Refinansiering med pant i bolig - gjort raskt og enkelt.
Ann. lån 2.000.000,- inkl. etabl. geb. o/25 år. Eff. rente 6,58%. Kostnad 2.009.071,-, totalt 4.009.071,-

mer finans hjelper deg søke boliglån til refinansiering av dyre lån og inkassogjeld

Kontakt oss

Telefon: 48 35 59 95

E-post: kontakt@merfinans.no

Følg oss