Refinansiere kredittgjeld

Refinansiere kredittgjeld – alt du trenger å vite. Vi i MER Finans forklarer hva er kredittgjeld, hva renten på kredittgjeld er, hvordan du kan få boliglån med kredittgjeld og hvordan du kan refinansiere kredittgjeld med betalingsanmerkninger. Vi viser deg også hvordan du kan finne ut hvor mye kredittgjeld og annen gjeld du har. 

Har du mye kredittgjeld som du ønsker å refinansiere? 

SØK NÅ

Hva er kredittgjeld?

Med kredittgjeld hos privatpersoner mener man som regel gjeld som er knyttet til kredittkort. Denne type gjeld kalles også kredittkortgjeld eller kredittkortlån. Hver gang du bruker et kredittkort, tar du i praksis opp et mindre lån. Det er dette lånet som kalles kredittgjeld og som må betales tilbake når regningen fra kredittkortselskapet kommer. Du kan imidlertid velge å ikke betale tilbake alt du skylder med en gang, men da vil det begynne å løpe renter på kredittgjelden. Sammenlignet med renten på de fleste andre lån, er denne renten høy. Du vil også måtte betale et innbetalingsgebyr.

Dersom man kun betaler minstebeløpet på kredittkortregningen ved forfall flere ganger, kan man etterhvert opparbeide seg en betydelig kredittgjeld med høy rente, noe som er kostbart. Siden rentene er så høye vil gjelden raskt vokse seg større og mange kan etterhvert få betalingsproblemer. 

Hva er renten på kredittgjeld?

Renten på kredittkortgjeld er høy sammenlignet med annen type finansiering. De laveste rentene starter på rundt 17% og går helt opp til 120% effektiv rente (per november 2022). Mest vanlig er det at renten på kredittkortgjeld ligger mellom 20-35%.

Hva betyr det å refinansiere kredittgjeld?

Å refinansiere kredittgjeld betyr å bytte ut kredittkortgjelden med en annen type lån med lavere rente og bedre betingelser. I stedet for dyr kredittkortgjeld, kan man ta opp et større forbrukslån med lavere rente, eller enda bedre, bake kredittkortgjelden inn i boliglånet. 

Eksempler med tall:

Dersom du har 3 kredittkortlån med renter på henholdsvis 35%, 31% og 25% rente, kan du slå disse sammen til et forbrukslån med 12% rente. Slik får du vesentlig lavere rente hver måned. Dersom du baker gjelden inn i boliglånet, kan du få enda lavere rente fordi du kan stille med sikkerhet ovenfor banken. 

Vi i MER Finans kan hjelpe deg med å refinansiere kredittgjeld slik at du får lavere lånekostnader hver måned. Bare send oss en uforpliktende søknad her: 

SØK NÅ

I tillegg til lavere rente sparer du penger på innbetalingsgebyrer. Det er nemlig slik at ved hver innbetaling belastes et gebyr. Et enkelt gebyr utgjør ikke så mye penger, men over tid blir det mye penger. Dersom du har 3 lån og betaler et gebyr på 60 kroner per lån, betaler du 180 kroner i gebyrer hver eneste måned. På et år blir dette 2.160 kroner og over 5 år har du betalt hele 10.800 kroner bare i gebyrer! Ved å redusere antall gebyrer kan du altså spare betydelige summer. 

Kan man refinansiere kredittgjeld med betalingsanmerkninger? 

Dersom du har misligholdt gjelden din og fått betalingsanmerkninger blir det vanskeligere å refinansiere dine lån. Mange banker og finansieringsinstitusjoner vil si nei, fordi de anser det som en for høy risiko å låne penger til en person som ikke har evne eller vilje til å gjøre opp for seg. 

Det finnes imidlertid noen spesialbanker som kan være villige til å gi lån, også dersom du har betalingsanmerkninger. Du må regne med å betale en noe høyere rente og du må også kunne stille med sikkerhet for lånet selv eller sammen med en medsøker. Har du muligheten til dette, vil en refinansiering likevel være en god løsning for å komme ut av betalingsproblemene. 

For det første vil du kunne få løst inn gjelden med betalingsanmerkninger slik at anmerkningene slettes og du får en større økonomisk frihet. Den dyre gjelden blir erstattet med et billigere lån som du kan leve med og betale ned over tid. Her kan du søke om refinansering av kredittgjeld med betalingsanmerkninger:

SØK NÅ

Dette er kravene for å refinansiere kredittgjeld med betalingsanmerkninger

For å kunne refinansiere kredittgjeld med betalingsanmerkninger må du være over 18, kunne stille med sikkerhet i bolig og ha inntekt til å kunne betale. Du kan få boliglån med betalingsanmerkning selv om du er uten fast jobb og har variabel inntekt.

Kan man få boliglån med kredittgjeld?

Mange lurer på om det er mulig å få boliglån til kjøp av bolig når man har kredittgjeld. I utgangspunktet er det fullt mulig å få boliglån med kredittgjeld, men du vil kunne få mindre boliglån enn dersom du hadde vært gjeldsfri. Det er grunnen til at det er anbefalt å nedbetale eller refinansiere kredittgjelden før man søker om boliglån. Har du derimot kredittgjeld med betalingsanmerkninger, vil du sannsynligvis få avslag på søknaden om boliglån til kjøp av bolig. 

Når er det lurt å refinansiere?

Det er som regel alltid lurt å refinansiere dersom du kan få et lån med lavere rente enn det lånet eller de lånene som du har i dag. Har du flere lån og kreditter, kan refinansiering være ekstra lønnsomt. Da vil du i tillegg til lavere rente også redusere antall gebyrer og få en bedre oversikt over økonomien. 

Sjekk kredittgjeld her 

Lurer du på hvor mye kredittgjeld du har? Sjekk kredittgjeld ved å logge inn i gjeldsregisteret. I gjeldsregisteret skal all gjeld registreres og registeret ble opprettet av myndighetene for å hindre større gjeldsopptak enn forsvarlig. 

Ofte stilte spørsmål om kredittgjeld:

Hva er kredittgjeld?

Begrepet kredittgjeld brukes oftest om gjeld knyttet til bruk av kredittkort. 

Hvorfor er det så høy rente på kredittgjeld?

Kredittgjeld er i praksis et usikret lån, det vil si at banken ikke har noen sikkerhet dersom lånet misligholdes. For å oppveie for denne risikoen, krever bankene høye renter. 

Hvordan kan man finne ut hvor mye kredittgjeld man har? 

Du kan finne ut hvor mye kredittgjeld du har ved å sjekke dine opplysninger i blant annet Gjeldsregisteret. 

Hva er forskjellen på kredittgjeld og kredittkortgjeld?

Disse begrepene betyr det samme og referer vanligvis til den gjelden privatpersoner pådrar seg ved bruk av kredittkort. 

Emner: Boliglån med kredittgjeld, refinansiere kredittgjeld med betalingsanmerkninger, personlig økonomi, sjekk kredittgjeld, kredittgjeld inn i boliglån, hva er kredittgjeld

Refinansiering med pant i bolig - gjort raskt og enkelt.
Ann. lån 2.000.000,- inkl. etabl. geb. o/25 år. Eff. rente 6,58%. Kostnad 2.009.071,-, totalt 4.009.071,-

mer finans hjelper deg søke boliglån til refinansiering av dyre lån og inkassogjeld

Kontakt oss

Telefon: 48 35 59 95

E-post: kontakt@merfinans.no

Følg oss